Komkommer, een lid van de komkommerfamilie (Cucurbitaceae), is een snelgroeiende en productieve groente. Komkommerplanten gedijen goed in een zonnige standplaats met vruchtbare, goed doorlatende grond. Ze hebben vaak ondersteuning nodig in de vorm van rekken of stokken om de groei te bevorderen.

Komkommers zijn verfrissend en knapperig, perfect om rauw te eten in salades of als tussendoortje. Ze kunnen ook worden ingelegd om augurken te maken, of worden toegevoegd aan sandwiches en wraps voor extra crunch. Probeer eens een traditionele Griekse tzatziki saus, gemaakt van geraspte komkommer, yoghurt, knoflook en dille. Komkommer kan ook worden gebruikt in sappen en smoothies voor een verfrissende toets. De milde smaak en de veelzijdigheid van komkommer maken het tot een populaire keuze in vele keukens.

Belangijkste kenmerken van de Komkommer

  • Winterhard: Nee
  • Meerjarig: Nee
  • Standplaats: Zon
  • Maximale hoogte: 200 cm
  • Zaai/plantmaand: April, Mei
  • Oogstmaand: Juli, Augustus, September
  • Snoeimaand: n.v.t.