Romanesco, een variëteit van bloemkool behorend tot de kruisbloemenfamilie (Brassicaceae), is een opvallende en decoratieve groente met een unieke, fractale structuur. Romanesco gedijt goed in zowel zonnige als halfschaduwrijke standplaatsen en heeft vruchtbare, goed doorlatende grond nodig.

Romanesco wordt vaak gestoomd, gekookt of geroosterd en kan het worden gebruikt als een gezonde en kleurrijke toevoeging aan salades en bijgerechten. Probeer romanesco eens te roosteren met olijfolie, knoflook en rozemarijn, of voeg het toe aan een pittige curry voor extra textuur en smaak. Romanesco is niet alleen een blikvanger op het bord, maar ook een voedzame aanvulling op je dieet.

Belangijkste kenmerken van de Romanesco

  • Winterhard: Ja
  • Meerjarig: Nee
  • Standplaats: Zon, Half schaduw
  • Maximale hoogte: 100 cm
  • Zaai/plantmaand: April, Mei
  • Oogstmaand: September, Oktober
  • Snoeimaand: n.v.t.