Stamslabonen, ook wel bekend als groene bonen, behoren tot de vlinderbloemenfamilie (Fabaceae) en zijn een snelgroeiende groente. Stamslabonen gedijen goed in een zonnige standplaats met vruchtbare, goed doorlatende grond. Ze hebben vaak ondersteuning nodig in de vorm van stokken of gaas.

In de keuken worden stamslabonen vaak gekookt of gestoomd en geserveerd als bijgerecht. Ze kunnen ook worden toegevoegd aan soepen, stoofschotels en roerbakgerechten. Probeer eens stamslabonen te mengen met knoflook en olijfolie voor een eenvoudig bijgerecht, of voeg ze toe aan een groentestoofpot voor extra smaak en textuur. Stamslabonen zijn veelzijdig en voedzaam, waardoor ze een populaire keuze zijn in vele keukens.

Belangijkste kenmerken van de Stamslaboon

  • Winterhard: Nee
  • Meerjarig: Nee
  • Standplaats: Zon
  • Maximale hoogte: 60 cm
  • Zaai/plantmaand: Mei, Juni
  • Oogstmaand: Juli, Augustus, September
  • Snoeimaand: n.v.t.